Sisällön tarjoaa Blogger.

Joulufiilis

Milloin joulufiilis tulee? Mulla yleensä viimeistään joulukuun alussa mutta kyllä jo marraskuun puolella haluan kaivaa koristeita ja valoja esiin. Kynttilät tulevat tietty jo aiemmin, viimeistään lokakuussa.


Leivottiin muutama viikko sitten kaverini kanssa pipareita ja juotiin glögiä. Silloin tuli ehkä ekaa kertaa sellainen ihana joulufiilis. Mielessä pyöri kuva jouluaatosta. Luminen maa, joulukuusi ja sen koristelu, joulukinkun tuoksu, kynttilät ja lasten jouluohjelmat, jotka pyörivät telkkarissa. Harmi vaan, että tuo luminen maa ei tunnu toteutuvan täällä etelässä enää. Meillä oli työpaikan pikkujoulut pari viikkoa sitten ja oli kiva viettää se lumisessa säässä. Puhuttiin työkavereiden kanssa, että on niin jouluinen fiilis. Kyllä se joulu vaan lunta kaipaa.


Yksi tärkeä asia joulunodotuksessa ja fiiliksessä on minulle joulukorttien teko. Askartelu ja kaikki näpertely on aina ollut lähellä sydäntä. Jotenkin keskittyessä sitä unohtaa kaiken muun ja menee ihan omaan maailmaan. Thom naureskelee mulle keskittyessäni, koska ilmeilen esim. pitämällä kieltä ulkona, hah! Toivoisin niin, että joku päivä mulla on ihan oma askarteluhuone, jonne ei miehillä ole asiaa, saisin olla ihan rauhassa. Huomenna meillä on luvassa kaverini ja hänen miehensä pikkujoulut ja väkersinkin heille äsken kortin punaviini kaverinani. Ideoita mulla on aina miljoona päässä ja sitten katselen myös Pinterestistä ja jossain vaiheessa piirrän luonnoksen paperille. Pitää tehdä vielä lisää kortteja myöhemmin paremmalla ajalla mutta tässä nyt yksi.


Kävin viime viikolla kaverini kanssa Lahdessa Finnmarin tehtaanmyymälässä. Siellä tuli taas muutama tunti vietettyä. Koko kauppa täynnä joulu- ja talvikoristeita. Tulikin ihan tarpeeksi ostettua taas vähäksi aikaa. Osa ostoksista oli lahjoja mutta suurin osa taisi silti olla itselleni (huom. joululahjoja itselleni), hupsista. Mutta kun sieltä saa edullisemmalla kaikenlaista niin miksi ei sitten ostaisi. Ompahan valinnanvaraa kotona. Ylläoleva roosanvärinen pöytäliina ja muovinen pitsiliina löytyivät sieltä myös. Eikä nämä maksaneet kuin kympin yhteensä. Tuota pitsiliinaa sopii yhdistää minkä tahansa yksivärisen kaitaliinan kanssa ja mielestäni se on myös melko ajaton. Multa löytyy tämä myös harmaana viime Finnmari-reissulta.


Tämä asetelma on kokonaan ostettu Finnmarilta. Nuo kynttilät ovat niin kauniita ja sopivat mielestäni mihin tahansa vuodenaikaan. Kuvassa vasemmanpuoleinen kynttilä on itseasiassa oikeasti hopeinen, kummasti kuva väärentää värin. Ja poro oli pakko saada, sen vaan kuului asettua tuohon peilin päälle! Nuo hopeiset hiput peilin päällä sopivat melkein minkä tahansa asetelman kanssa. Tällä hetkellä meillä on lasipöytä sohvapöytänä ja mielestäni tuo peili ei niin hyvin sovi siihen. Kuvittelisin, että sopisi paremmin jonkin tumman, vanhahtavan puun kanssa. Sellainen meillä onkin varmaan ostoslistalla kun saamme tuon pöydän myytyä.


Näitä pallovaloja oon havitellut jo kauan aikaa ja nyt raaskin ostaa kun olivat Stockmannilla alennuksessa. Merkki on La Case de Cousin Paul ja värejä on erittäin paljon. Tässä paketissa on muutamaa valkoisen sävyä, metsän vihreää, viinin- ja vaaleanpunaista. Nyt pitäisi vielä löytää näille hyvä paikka niin saisin hienompia kuvia. Nyt nämä roikkuvat vain verhotangosta mutta eivät mielestäni sovi siihen joulutähden viereen.

Voisi mennä pikku hiljaa nukkumaan, öitä vaan ja joulunodotusta!Ei kommentteja