Sisällön tarjoaa Blogger.

Mission asunnon osto

Päässä pyörii miljoona ajatusta, mieli vaihtuu koko ajan ja tuntuu ettei mitään tapahdu. Asunnon ostaminen on kyllä suurempi projekti kuin mitä osasi odottaa. Koko prosessi on opettanut todella paljon. Se, mitä aluksi halusi ja ajatteli, on muuttunut melkoisesti. Jokin asunto on ensimmäistä kertaa no no ja sitten myöhemmin kun asunnosta alkaa keskustelemaan ja katsomaan kuvia uusiksi niin yhtäkkiä asunto vaikuttaakin potentiaaliselta. Tai sitten toisin päin niin, että asunto näyttää ensin täydelliseltä mutta tarkemman tarkastelun jälkeen täysin no no.Uskon, että se oikea koti meille jostain vaan pompsahtaa ja palaset loksahtavat paikoilleen. Kiirehän meillä ei ole muuttaa, mutta kieltämättä olisi ihanaa muuttaa täysin omaan kotiin ja tehdä siitä omanlainen viihtyisä paikka.

Jokaisella on omat kriteerit kotiin liittyen. Toisille on tärkeää sijainti, toisille asunnon koko ja talomuoto ja toisilla budjetti on tiukka, jolloin hinta ratkaisee. Me ollaan päädytty siihen, että ostamme asunnon sillä silmällä, että viihdymme siellä pitkään. Eli emme halua tässä vaiheessa ostaa asuntoa muutaman vuoden tähtäimellä jonka jälkeen sitten etsisimme sen pidempiaikaisen asunnon. Täten meidän kriteeritkin ovat melko tiukat.Olemme molemmat omakotitaloihmisiä. Olen asunut suurimman osan lapsuudestani omakotitalossa ja mieheni rivitalopäädyssä. Me molemmat tykätään, että on tilaa, oma piha eivätkä naapureiden äänet kuulu seinän takaa. Lisäksi asunnossamme tulisi olla tilava keittiö-olohuonealue, ainakin kaksi makuuhuonetta, sauna sekä autotalli. Tässä kohtaa on jo kriteerit aika korkeat. Sijaintikriteerinä taas ollaan hiukka löysempiä. Kunhan minä pääsen kohtuuajassa ja kohtuuhinnalla töihin Helsinkiin ja mies töihin autolla Espooseen. Asunnon ei tarvitse olla tiptop-kunnossa ostaessa, vaan olemme valmiita remontoimaan ja kunnostamaan talosta omanlaisen. Kunhan peruskunto on hyvä ja talo kunnolla tutkittu, jotta vältyttäisiin mahdollisilta tulevaisuuden negatiivisilta yllätyksiltä (esim. kosteusvauriot, lämmitys-/ilmanvaihto-ongelmat).

Olemme myös miettineet tontin ja valmistalopaketin ostamista. Se prosessi taas on paljon pidempi ja monimutkaisempi kuin jo olemassa olevan talon ostaminen, niin luulen, että jätämme nyt sen vaihtoehdon. Uusi talo olisi kyllä ihana, mutta miksei vanhemmastakin saisi ihanan kunhan vaan pistää pensselit heilumaan!Olemme tässä jo parin kuukauden ajan käyneet näytöissä, mutta tarjousta emme ole mistään jättäneet. Tällä hetkellä yksi mahdollinen talo kiikarissa, joten katsotaan jospa se olisi se oikea. Se tunne, että talossa voi kuvitella asuvansa, on ainakin tämän talon kohdalla saavutettu. Mutta niin kuin aiemmin jo sanoin, tämä prosessi on opettanut, ja olen nyt paljon realistisempi ja hillitympi mitä aiemmin. En siis ala hyppimään katossa kun potentiaalinen kämppä on löytynyt, vaan koitan pitää jalat maassa ja selvitellä asioita rauhassa. Hiljaa hyvä tulee ja jos tämä kämppä on meille tarkoitettu niin uskon että sitten palaset loksahtavat paikoilleen ja asunnosta tulee meidän oma koti.


Jospa pääsisinkin kirjottelemaan sisustus- ja remonttipostauksia nyt keväällä. No, aika näyttää milloin se oikea osuu kohdalle! :)

PS. Meidän Lily on löytänyt uuden lempipaikan.
Ei kommentteja