Sisällön tarjoaa Blogger.

DIY: Tuunattu, kulunut yöpöytä helpostiVIHDOIN meillä on yöpöydät! Muutettiin tänne toukokuussa, joten yöpöytien hankintaan on mennyt luvattoman kauan aikaa. Mulla oli taas hienot visiot siitä mitä haluan. Alkuperäinen suunnitelma oli hankkia rustiikkiset, tummat puulaatikot. Olisin pistänyt ne pystypäin ja tehnyt sisälle ehkä yhden tason ja laittanut pari koria. Kivoja puulaatikoita oli vaikea löytää ja sitten kun löysin, epäröin asiaa. Makuuhuoneen remppatilanteesta ja puuttuvista huonekaluista kirjoitin elokuussa täällä.

Selailin ja etsin uusia yöpöytiä huonekaluliikkeiden nettisivuilta, mutta en löytänyt mitään silmäänpistävää. Yllätyin siitä kuinka paljon ihan perusyöpöydät maksoivat. Oli siis selvää, ettei osteta yöpöytiä uutena, vaan etsitään halvat käytetyt ja tuunataan ne sitten itse. Pelkällä maalilla saa jo ihmeitä aikaan.

Oon selaillut käytettyjä yöpöytiä aina silloin tällöin koko syksyn. Varteenotettavia on tullut kyllä jonkun verran vastaan, mutta tuntuu että aina niissä on ollut jotain vikaa. Sitten löysin kaksi tavallista kaksilaatikkoista pyökinväristä yöpöytää 10 euron yhteishintaan. Haettiin ne kotiin ja käytiin ostamassa himmeää valkoista maalia sekä uudet vetimet.Meillä oli kotona pohjamaalia, jota käytettiin muun muassa sisäkaton maalaamiseen. Pohjamaalin avulla normaali maali tarttuu hyvin pintaan. Toinen vaihtoehto olisi ollut hioa kaapit tartuntapinnan saamiseksi. Otettiin vanhat vetimet pois, paikattiin reiät ja maalattiin kerros pohjamaalia ja pari kerrosta himmeää valkoista maalia. Yllä oleva kuva otettu yhden pohjamaali- ja maalikerroksen jälkeen.
Halusin yöpöydille kuluneen ilmeen, joten ostin teräsvillaa. No, se ei ollutkaan tarpeeksi karkeaa ja maali ei lähtenyt mihinkään. Kokeiltiin siis hiomapaperia ja teräsharjaa. Ja johan alkoi toimimaan. Kokeiltiin hiomista yöpöydän yhdelle sivulle. En ollut yhtään varma kuinka kuluneen pinnan haluaisin. Lopputuloksesta tulikin aivan liian sotkuinen ja luonnottoman näköinen. Ei siis kannata hioa liikaa.Maalasin sivun uudestaan ja päätin että hionkin vain yöpöydän kulmat ja reunat kuluneeksi. Jos miettii, mistä kohin vanha pöytä kuluu, niin eniten juuri kulmista ja sivuista. Tämän jälkeen vaan uudet vetimet paikoilleen ja pöytä on valmis. Kaiken kaikkiaan rahaa yöpöytiin meillä meni yhteensä noin 28 euroa, halvalla siis päästiin.

Meidän makuuhuone ei ole edelleenkään täysin valmis. Verhotanko on ostamatta ja siksi verhot vielä puuttuu. Lisäksi seinälle tulee taulu, joka nyt koristaa meidän ruokapöytää ja joskus tehdään vielä sängynpääty. Teen sitten parempaa postausta makkarista, kun verhot ja taulu on saatu paikoilleen.

Oon kyllä nyt tyytyväinen näihin yöpöytiin (ainakin toistaiseksi :D). Kulunut pinta sopii hyvin tuon lampunjalan kanssa sekä makkarin peilin kanssa, joissa molemmissa on myös kulunut ilme. Nyt makkari näyttää paljon "täyteläisemmältä", se tuntui aiemmin vielä niin tyhjältä.
2 kommenttia