Sisällön tarjoaa Blogger.

Puhki, poikki ja väsynyt

babycenter.com

On päiviä, jotka on rankkoja, väsyneitä, herkkiä ja PAINAVIA. Kotona se iskee, työpäivän jälkeen. Töissäkäyminen on melkoista suorittamista ja päästessäni kotiin, tunteet yhtäkkiä iskee päin naamaa. Turhauttaa, kun ei jaksa ja huvita tehdä mitään ja jokainen asia mitä tekee, tuntuu suurelta ja kamalalta suoritukselta. Turhauttaa, kun kotona olisi kaikenlaista tehtävää, muttei niitä millään jaksaisi tehdä. Tänään oli sellainen päivä. Jokainen päivä ei suinkaan ole näin rankka. Viikonloppuisin jaksan selvästi paljon paremmin.

En oikeestaan edes tiedä, miksi kirjoitan tällaista "valitusvirttä", sääliä en ainakaan kaipaa! Kai kirjoittaminen helpottaa ja ehkä joku muukin ajoittain ajattelee/on ajatellut samoin? Mä päätin nimittäin muutama viikko sitten, etten valita tai kerro olostani sen tarkemmin muille kuin miehelleni. Ja sellaisille, jotka on lähiaikoina kokeneet raskauden ja tietävät mitä se on. Kun olen koittanut selittää fiiliksistäni ja siitä, miten raskaus ei tosiaan ole mitään ihme "hehkumista", olen saanut jänniä kommentteja. Muka kuulostan siltä, etten ole onnellinen. Ja kuulemma pitäisi vaan yrittää nauttia, koska vauvahan siellä kasvaa.

Totta mooseshan olen onnellinen, onnellisempi kuin olen koskaan ollut. Koska vatsassani kasvaa jotain uskomatonta, joka on minulle jo heti plussattuani ollut maailman rakkain ja tärkein. Uskaltaisin väittää, että kenellekään muulle vatsassa kasvava vauva ei ole yhtä konkreettinen ja rakas kuin odottavalle äidille. Mutta se ei tarkoita, ettei saisi kokea myös negatiivisia tunteita. Jokainen ihminen kokee erilaisia tunteita, valittaa erilaisista ja hyvinkin turhista ja pienistä asioista ja iloitsee suurista ja pienemmistäkin asioista. Samalla kun mulla on huono fiilis, on mulla myös hyvä fiilis. Vaikka kaikki tuntuu sillä hetkellä menevän huonosti, on meillä kuitenkin kaikki vallan mainiosti. Pieni vaan vie äidiltä rutkasti energiaa ja voimavaroja.

Mun mielestä omien negatiivisten tunteiden ja huonon olon näyttäminen on täysin ok, silloin kun siltä tuntuu. Pääasia on, että siitä olosta pääsee nopealla aikataululla kipuamaan taas ylöspäin. Aion näyttää tunteeni myös lapselleni, sillä mielestäni hänenkin pitää oppia, ettei elämä aina ole ruusuilla tanssimista ja äiti saa myös tuntea olonsa välillä kurjaksi. Äidilläkin on tunteet. Vai mitä mieltä olette?

Jo paremmilla fiiliksillä, tämä mamma lähtee nukkumaan. Luultavasti huomenna on tuhat kertaa parempi päivä. Tänään alkoi jo 30. viikko, joten enää 11 viikkoa laskettuun päivään. Hurjaa, ja ihanaa <35 kommenttia

 1. Muistan hyvin tuon fiiliksen. Ja voin kertoa, että se pahenee vain. Lopulta olo on kuin halvaantuneella manaatilla kuivalla maalla. Siinä vaiheessa tuli itku ja minä ainakin aloin huudella mahalle, että; "Tule jo ulos." Joka paikkaan sattui ja hengittäminen oli vaikeaa. Ja siitä huolimatta raskaus oli elämäni parasta aikaa. Eilen mutristelin huuliani kun terveydenhoitaja sanoi, että sectiohaavan takia, seuraavaa saa yrittää vasta vuoden päästä. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai että kun odotan innolla että vielä pahenee :D Manaatti on varmaan aika osuva vertauskuva, hahah. Kestääkö sektiohaavasta parantuminen tosiaan jopa vuoden? Vaikka ette edes aikoisi yrittää uutta vuoden sisään, varmaan tuollainen "aikarajoitus" ajatuksena ärsyttää. Ja niinpä, kaikista vaivoista ja kaikesta turhautuneisuudesta ja epätoivosta huolimatta, raskaus on ihanaa aikaa eikä sitä vaihtaisi mihinkään ♡ Ristiriitaista...

   Poista
  2. Vuosi on suositus. Aikaisemmin on vaarana, että haava saattaisi esimerkiksi revetä raskauden edetessä. Itsehän olin miettinyt, että puolen vuoden kohdalla olisi voinut ruveta toista yrittämään. Ja kyllä, se manaatti on hyvin osuva. Mutta uskomatonta kyllä, sitäkin aikaa on jo ikävä. Nyt on jo aivan uudet haasteet.

   Poista
  3. Okei, nii aivan kun iho venyy niin arpi voisi revetä. Harmi kun toi nyt jarruttaa teidän suunnitelmia. Mutta eikö se kaikessa vähän niin mene, että odotus palkitaan lopulta. :)

   Poista
  4. Kyllä vain ja tuo ilmoitus ei ollut mikään sterilisaatio vaan neuvo odottaa hetki pidempään oman turvallisuuden vuoksi. :)

   Poista