Sisällön tarjoaa Blogger.

Baby's first Christmas

Niin on sekin taputeltu, vauvamme ensimmäinen joulu. Tää äiti laittoi ekat joulukoristeet ja -valot jo varhain ja fiilisteli joulun tuloa iltaisin juoden glögiä kynttilänvalossa. Joulu meni nopeasti, ja nyt jo vähän mietin, että kuinka kauan noita joulupalloja jaksaa täällä katella. Joulun jälkeen mulla on usein "ähky" kaikkeen ja ajatukset on jo hiljaa pitenevissä päivissä ja tulevassa keväässä. Palataan kuitenkin vielä jouluun kuvien merkeissä.


Jouluaattona mies heräsi Natalien kanssa ja mä jatkoin vielä jonkun aikaa unia. Aamun agendalla oli ainakin riisipuuron keittäminen ja lumiukon katsominen. Jostain syystä haluan aina nähdä lumiukon, vaikka se pistää aina itkemään. Tänä vuonna katsottiin se tytön kanssa yhdessä, toivottavasti tästä tulee meidän tyttöjen jokavuotinen tapa. Mun jouluaattoon ei ole aiemmin kuulunut riisipuuron syöminen ja koska se on niin hyvää, haluan ottaa sen syömisen tavaksi meidän perheeseen. Ei muuten mennyt keittäminen kun Strömsössä, kun maito kiehui pari kertaa oikeen kunnolla yli. Silti onnistuin ja puurosta tuli hyvää.


Natalien päikkäreiden jälkeen suunnattiin mun vanhemmille, jossa vietettiin joulua mun isovanhempien ja serkkuperheen kanssa. Syötiin, availtiin lahjoja, leikittiin ja laiskoteltiin. Joulupöydässä oli perinteistä sapuskaa; savustettua lohta, graavilohta, silliä, sienisalaattia, mätiä, maksapasteijaa, lihahyytelöä, kinkkua, perunoita, laatikoita ja jälkkäriksi mummini tekemää perinteistä luumukiisseliä kermavaahdolla.


Joulupäivä vietettiin kotona oman perheen kesken. Päivä ei oikeastaan eronnut tavallisesta sunnuntaista mitenkään. Käytiin lenkillä, syötiin karjalanpaistia ja vähän siivottiin, koska vatsataudin takia ei oltu jaksettu kunnolla siivota. Tapaninpäivänä käytiin isovanhemmillani syömässä.


Kaikki oli vissiin taas olleet kiltteinä, jos lahjojen määrää katsoi. Natalie sai erilaisia leluja, paidan ja mekon, nokkamukin, lämpimät tossut, tyllihameen (kuvissa), keinuvan nalletuolin sekä jo aiemmin Hollannin isovanhemmilta tulleessa paketissa ison nallukan ja mekon.

Mulle pukki toi kynsienhoitosetin, salihanskat, itsetehdyt pitsivalot kummitädiltä, kynttilälyhdyn, suklaata ja lakua ja yhteisenä lahjana saatiin Moccamaster, jee! Yllärinä sain mieheltä lahjan, vaikka oltiin sovittu ettei lahjoja osteta. Paketista paljastui kameran jalusta ja vitsit että osui nappiin! Mä oon täällä pyöriny jalustan kanssa kuvailemassa viime päivät. Tänään kuvailtiin kaverin tyttären 1-vuotiskuvia täällä meillä ja jalusta auttoi kyllä huimasti saamaan liikkuvasta taaperosta parempia kuvia.


Se joulu on nyt taputeltu, ens jouluna onkin sit vähän vilkkaammat kujeet taaperon kanssa. Hyviä välipäiviä sinne!

2 kommenttia