Sisällön tarjoaa Blogger.

Jouluisa päivä ja ohje kranssipavlovaan
Täällä syötiin eilen ensimmäiset jouluruuat. Näin vuoden tauon jälkeen maistupa taas hyvältä. Joulun pyhinä ehtiikin saada jouluruuista tarpeekseen, kun niitä syö sen kolme päivää putkeen. Meillä on kotona jo aika jouluista. Kotoota löytyy lyhtyjä, miljoona kynttilää, joulupalloja, jouluvaloja ja uusimpina itsetehtyjä paperitähtiä ja huonekuusi. Iso, aito kuusi enää puuttuu niin joulutunnelma on taattu. Muhun on iskenyt joku askarteluvimma ja muutama DIY-idea odottaa vielä toteutusta. Niistä lisää, kun saan valmiiksi.
Meidän pöydästä löytyi tänään alkuruuaksi saaristolaisleipää lohi"mössön" kanssa. Tehtiin uunissa pieni (tai no 2,6 kg) kinkku, jonka kanssa kinkunkastiketta, perunoita ja laatikoita. Jälkiruuaksi tein Yhteishyvä-lehdestä bongatun pavlovakranssin, jota muunsin vähän oman maun mukaiseksi. Pavlova on kyllä täällä talossa asuvien sokerihiirten herkku. Vielä kun päälle laittaa kinuskikastiketta, niin ei ainakaan tule sokerin puutetta. Päälle laitoin karpaloita ja granaattiomenan siemeniä. Meidän poppoolle karpalot ei oikein uponneet, vaan lähinnä huononsivat makua happamuudellaan. Karpalot siis nypittiin pois, ja johan maistui kakku paremmalta.
Jouluisen kranssipavlovan ohje löytyy Yhteishyvän sivuilta täältä.

Kinuskikastike

2 dl kuohukermaa
2 dl sokeria

Sulata sokeri paksupohjaisessa kattilassa koko ajan sekoittaen, kunnes sokeri on vaaleanruskeaa. Kaada kerralla koko kerma joukkoon. Anna porista tasaisesti noin 10 minuuttia välillä sekoittaen.Vois taas sanoa, että joulu tuli ihan yhtäkkiä. Kolmen viikon päästä ollaan jo viettämässä joulupäivää. Onko muita, jotka on ottaneet varaslähdön jouluun ja syöneet jo jouluruokaa? :)


2 kommenttia

  1. Hihii no teillähän on ollut jo joulu ajoissa :) ite en oo yhtään joulufiiliksissä eikä tunnu siltä että se joulu tosiaan kohta oikeesti tulee. Ehkä se joulumieli sitten lähempänä alkaa tulemaan kun kaikki lahjat käy ostamassa ja ruoat yms :) ehkä myös sekin vaikuttaa kun aaton aattoon asti on ihan normaalia kiireistä arkea eikä saa yhtään valmistautua siihen jouluun kiireettömästi rentoutuen. :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joulu aina tulee ihan yhtäkkiä. Mä oon niin paljon kotona, niin varmaan siksi on tullu laitettua joulua vähän tavallista enemmän. Kiva täällä möllötellessä kattella sit joulukoristeita ja -valoja :D kääks munkin pitäis vielä lahjoja hankkia/tehdä, tulee kiirus :|

      Poista