Sisällön tarjoaa Blogger.

Arkiruokaa: Jauhelihavuoka



Ikuinen ongelma ja päänvaiva on miettiä viikon ruokalistaa. Tuntuu, että joka viikko syödään samoja ruokia. Spagetti ja jauhelihakastike on yksi näistä. Helppo ja nopea tehdä, joten sitä tulee tehtyä usein. Yksi päivä halusin hieman vaihtelua samaiselle kastikkeelle, joten lisäsin kasviksia ja laitoin koko sössön uuniin.



Jauhelihavuoka
(n. 6-8 annosta)

300 g pastaa
800 g jauhelihaa
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 paprika
1 kesäkurpitsa
1 prk tomaattimurskaa
mausteita
juustoraastetta

Keitä pasta. Paista sipulit ja vihannekset ja siirrä sivuun. Ruskista jauheliha ja mausta oman maun mukaan. Itse käytän usein chilimaustetta, paprikajauhetta, sweet chili -kastiketta, pippuria, currya, yrttimausteseosta ja fondia. Laita pasta, jauheliha, vihannekset ja tomaattimurska uunivuokaan ja sekoita. Päälle voi kaataa vielä lisäksi hiukan vettä. Raasta päälle vähän juustoraastetta. Paista 175 asteessa noin 10-15 minuuttia.



Tämä sopii aika mainiosti sormiruokailijalle. Meidän neiti syö useimmiten haarukalla tai lusikalla, mutta välillä napsii sormin. Tämä ruoka on ehkä helpompaa syödä sormin, sillä ruuasta ei tule samanlailla kiinteää kuin esimerkiksi makaronilaatikosta. Vihannekset ei sellaisinaan oikein maistu tällä hetkellä neidille, mutta tässä muodossa hän syö myös niitä.



Tuon ison vuoan lisäksi tästä riitti minivuokaan. Tästä tulee siis reilu satsi ja ylijäämät syötiin seuraavana päivänä ja osa pakastettiin. Minivuoan ostin neidin ollessa alle 1-vuotias. Sain helposti tehtyä hänelle sopivan ruuan siihen ja aikuisten ruuan isoon vuokaan. Tästä jauhelivuoasta tuli hyvä korvike ainaiselle jauhelihakastikkeelle. Tomaattimurska ei hallitse liikaa, kun taas pannulla tehdessä mielestäni niin tapahtuu. Hyvänmakuinen, aika terveellinen ja helppo arkiruoka, Bon Appétit!

Ei kommentteja