Sisällön tarjoaa Blogger.

Itsetehty rusettipantaOon jo kauan miettinyt, että haluaisin alkaa itse ommella vaatteita pikkutypylle, ja miksei itsellekin. Olen äitiyden ja lastenvaatteisiin tutustumisen kautta löytänyt monia, monia pienyrittäjiä, äitejä itsekin, jotka ompelevat kauniita vaatteita. Jos muutkin osaavat, osaisinkohan mäkin?Yrittäjäksi en ryhdy, mutta ompelukone on kaivettu lapsuudenkodin varastosta ja otettu käyttöön. Tuo vanha kone, jossa on sydäntarroja ja "Nea"-tarra. Tuolla koneella ompelin joskus tilkkutyynyjä ja pieniä hahmoja. Onneksi kone edelleen toimii suht hyvin.Otin rusettipantaan mallia aiemmin tilaamistani pannoista. Näiden pohjalta tein omat tuunatut kaavat leivinpaperille. Lisäksi googlettelin pari erilaista ohjetta, jotta tajusin mitkä kappaleet pitää ommella mistäkin kohtaa. Huomasin, ettei pannan tekeminen todellakaan ole vaikeaa. Hankaluuksia aiheutti vain ompelukone, joka siksakkia tehdessä jumittui välillä täysin. Siksi harkitsen saumurin hankkimista, se helpottaisi ja nopeuttaisi ompelemista.Kehtaisin väittää, että jokainen pystyisi tällaisen tekemään! Mäkin epäröin taitojani, mutta sain tän silti valmiiksi ja ai että kun olin ylpeä, haha. Ompelujälki on vähän kökköä, mutta se ei onneksi näy ulospäin.

Jos ompeleminen yhtään nappaa, googlettamalla löytyy monia ohjeita, joiden avulla onnistuu. On muuten mielettömän terapeuttista ja koukuttavaa puuhaa. Tilasin juuri ihania kankaita, joten lisää ompeluksia tulossa!

1 kommentti

  1. Tuli kyllä tosi kiva! :) Toi kangas on ihana.

    Mäkin olen kuopuksen myötä intoutunut taas ompelemaan, ja saumurin hankinta on täälläkin haaveissa. Mietin vain, että tuleeko sitä toisaalta ommeltua kuitenkiin niin usein, että siihen viitsi panostaa. Toisaalta, saumurin hankinta voisi innostaa ompelemaan enemmän. :D

    VastaaPoista