Sisällön tarjoaa Blogger.

Tiiliseinän uusi ilme - ennen ja jälkeenHeti tänne muutettuamme vuonna 2015 pohdin, pitäisikö keittiön iso punainen tiiliseinä pitää entisellään, vai maalata. Silloin päätimme jättää sen sellaiseksi ja ajattelimme, että katsomme ja pohdimme maalausta myöhemmin. Silloin meillä oli myös paljon muuta rempattavaa meneillään, joten tiiliseinä ei todellakaan ollut ykkösenä listalla.
Toisaalta tykkäsin siitä, että tiiliseinä toi koko keittiö-olohuonetilaan kontrastia. Maalausta suunnitellessa epäröin, koska seinän maalauksen jälkeen ei ole takaisinpaluuta vanhaan punatiiliseinään. Ajan kuluessa kuitenkin huomasin, miten tiiliseinän väri söi valoa ja se tuntui silmiini tunkkaiselta. Ajattelin myös, että meidän pähkinänvärinen lankkupöytä tulisi paremmin esiin, jos seinä olisi vaalea. Niinpä päätimme pistää joululomalla töpinäksi ja onneksi niin teimme. Tai siis, homman hoiti näppärä mieheni ja meikä toimi lapsenvahtina.
Ostettiin Tikkurilan maalarinvalkoiseksi sävytettyä mattamaalia sekä pohjamaalia. Ensin vedettiin kertaalleen pohjamaalilla pensselillä, jotta saumoihin tarttui väri myös. Sen jälkeen maalattiin telalla maalarinvalkoista seinämaalia. Alunperin mietin, jos pinnan jättäisi epätasaiseksi tai hiottaisiin tiilien kulmia maalauksen jälkeen. Tykättiin lopputuloksesta pelkän maalauksen jälkeen, joten jätettiin sikseen. Tiiliseinän pinnassa on reikiä ja ne tuovat seinään kivan huolittelemattoman ilmeen.
Tykkään tästä valkoisesta seinästä paljon enemmän kuin vanhasta. Keittiön valo heijastaa illallakin valoa ja tuo meille lisää valoa koko kotiin!

Loppuun vielä ennen ja jälkeen kuvat peräkkäin. Lisää ennen kuvia löytyy muun muassa tästä postauksesta vuoden takaa.


6 kommenttia